Hygieniapassikoulutus ja -testi

19.11.2025 08:00

REDU Lapin koulutuskeskus, Rovaniemi

Hygieniapassikoulutus ja -testi 

Elintarvikehygieenisellä osaamisella tarkoitetaan elintarvikealan työntekijöiden jatkuvaa tietojen ja taitojen päivittämistä sekä ajankohtaisten alaa koskevien muutosten huomioimista osana yrityksen omavalvontaa. 

Elintarvikealan toimijan velvollisuus on varmistaa, että elintarvikkeita käsitteleviä työntekijöitä koulutetaan ja ohjataan 
heidän työtehtäviensä edellyttämällä tavalla. Lisäksi henkilöillä, jotka elintarvikehuoneistoissa käsittelevät työkseen pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita, on oltava elintarvikehygieenistä osaamista osoittava hygieniapassi.

Käytännön hygieniaosaaminen on sitä, että hygieniapassilla osoitettuja tai muuten hankittuja tietoja ja taitoja noudatetaan jokapäiväisessä työssä.


Lainsäädäntö


Elintarvikehygieenisestä osaamisesta säädetään Euroopan unionin yleisessä elintarvikehygienia-asetuksessa (852/2004/EY) 
ja kansallisessa elintarvikelaissa (297/2021: 19, 20, 75, 79, 80 §). 

Osaamisen osoittaminen


Elintarvikehygieeninen osaaminen osoitetaan hyväksytysti suoritetun hygieniapassitestin kautta saatavalla, Ruokaviraston mallin mukaisella hygieniapassilla. 

Elintarvikehygieenistä osaamista testataan seuraavilta eri aihealueilta:

*  mikrobiologia
*  ruokamyrkytykset
*  hygieeniset työtavat
*  henkilökohtainen hygienia
*  puhtaanapito
*  omavalvonta
*  lainsäädäntö

Ilmoittaudu nyt!
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Hinta
Määrä

Ilmoittautuminen päättyy 11.11.2025 23:55
160,00 € (sis. ALV 25,5 %)

Määrä:


Paikkoja jäljellä

Hygieniapassikoulutus ja -testi: 7 kpl jäljellä (/8)

Tapahtumaan on jäljellä 7 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:   19.11.2025 08:00
Päättyy:   19.11.2025 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

REDU Lapin koulutuskeskus, Rovaniemi

Jänkätie 1
96300 Rovaniemi

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

REDU Edu Oy

Pirjo Nissilä, 040 620 9693

pirjo.nissila@redu.fi